Nem volt olcsó Orbánék látogatása Obamánál

Az Együttnek írta meg a külügy, mennyibe került az utazás. A párt minden Orbán-kiruccanás adatait kikéri.

FB
2016. 05. 30. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor 17 fős küldöttség élén utazott Washingtonba márciusba, ahol a nukleáris biztonságról szóló csúcstalálkozón vett részt. Ezt megelőzően a magyar miniszterelnök lepacsizott Barack Obama amerikai elnökkel is – a csúcstalálkozón részt vevő delegációvezetőknek rendezett egy fogadást és vacsorát, itt volt lehetőség a kézfogásra, amelyre évek óta nem volt már példa a két fél között.

A teljes utazás március 28-a és április 1-je között zajlott, azaz ötnapos volt. A 17 fős delegáció washingtoni kiruccanása összesen 48 millió forintjukba került az adófizetőknek – derült ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium Hajdu Nóra Együtt-politikusnak küldött válaszábólírja a 444.hu.

Hajdut felháborította a dolog, ezért közölte: „Annak érdekében, hogy Orbán összes urizálására fény derülhessen, 2014-ig visszamenően kikérjük az összes miniszterelnöki utazás költségeit. A magyar polgároknak joguk van tudni, mire költik a fideszes urak az általuk befizetett adóforintokat.”

A delegációban helyet kapott Orbán Viktor felesége és három lánya, valamint Seszták Miklós fejlesztési és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter is, utóbbiak bilaterális tárgyalásokat is folytattak az amerikaiakkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.