Rogán a vendéglátós pápával ebédelt

A miniszterelnök kabinetfőnöke Zsidai Zoltán Royjal ebédelt vasárnap. Éppen a Ruszwurm mellett.

MNO
2016. 05. 26. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit celeb séf, Jamie Oliver nevével fémjelzett, Zsidai Zoltán Roy cégcsoportja által megnyitott étterem az éppen a napokban bezárásra ítélt Ruszwurm Cukrászda mellett működik a budai Várban, a Szentháromság tér és az Úri utca sarkán, az egykori Hadik Étterem helyén. A Zsidai család tavaly nyáron szerezte meg az ingatlant, igaz a pletykát először úgy hallotta a Cink.hu, hogy „Orbán lányának adták az éttermet”.

Itt ebédelt egymással vasárnap Zsidai Zoltán Roy és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke. Utóbbit felesége, a celebbé vált Rogán Cecília is elkísérte az ebédre. Az étterem nem olcsó hely, Zsidai korábban a Hvg.hu szerint azt nyilatkozta, hogy a minőségi olasz bisztrók árai szerint 2200-2800 forintba kerülnek a tésztaételek. A Pénzcentrum.hu szerint az előételek 1100-2800, a főételek alapanyagoktól függően 3800-8600 forintba, a desszertek pedig 2100-2300 forintba kerülnek a vendéglátóhelyen.

A Zsidai-csoport honlapján található tájékoztató szerint a család 1982-ben a Pierrot étteremmel vágott bele a vendéglátásba, azóta már a 21, a Spíler, a Kempinskivel közösen működtetett És, a Baltazár – ennek kapcsán írt 2013-ban hosszabb cikket Uj Péter a 444.hura –, a Pest-Buda, az Operaházban működő Opera Café is az övék, sőt már szállást is adnak. A cég nettó árbevétele 2013-ban ugrott meg, amikor 6,8 millió forintos 2012-es eredményt követően 46,9 millió forintot zsebelt be – derül ki az Opten cégadatbázisából. A vállalatcsoportnál dolgozott egy ideig a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel is – írta tavaly a Cink.hu. Zsidai Zoltán Roy nemrég együtt is mutatkozott Orbán Ráhellel: a Bocuse d’Or európai döntőjén fotóztuk le őket Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes társaságában.

Zsidai Zoltán Roy több étterem-tulajdonossal közösen hozta létre a Pannon Gasztronómia Akadémiát, amellyel állami minőségi tanúsítványrendszert alakítanak ki. A Magyar Gasztronómiai Egyesület – amelynek több tagja alapította a PGA-t – elnöke, Molnár B. Tamás szerint jól körülhatárolható vendéglátós csoport vesz részt az új szervezetben. „Megjelent a területen az állami pénz, és az e körüli tülekedés, megjelent a bennfentesség, és nyilvánvaló, hogy e területen vannak rendszereken átívelő szakértők, akik minden körülmények közt tudnak építkezni. Építkeztek, építkeznek, és fognak építkezni” – jelentette ki a Chef & Pincérnek.

Zsidai Zoltán Roy Instagramján több fotót is posztolt az étterem választékáról, ám Rogán Antallal nem szelfizett. Rogán Cecília is csak jógás fényképekkel örvendeztette meg 1200-nál is több követőjét az utóbbi időben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.