Rubovszky: Orbán nem engedi Áder újraválasztását

Rubovszky György a kamera közelében beszélgetett, azt hitte, nem hallatszik majd.

MNO
2016. 05. 17. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár házszabálysértés árán is megakadályozza egy jobbikos javaslat napirendre vételét – mondta fideszes képviselőtársának az igazságügyi bizottság kereszténydemokrata elnöke a bizottság múlt heti ülése előtt. Rubovszky Györgyöt figyelmeztette Vas Imre, hogy egy tévékamera is a teremben van. „Ezt a mennyiségű hangot csak nem tudja rögzíteni” – válaszolta a KDNP-s politikus, azonban tévedett, így a Hír TV kamerája rögzítette, amikor arról beszél képviselőtársának: jövő májusban nem választják újra Áder János köztársasági elnököt. „Közölték, hogy nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi meg” – fogalmazott.

Pedig Rubovszky szerint 1994 óta, mióta ő országgyűlési képviselő, Áder János a legalkalmasabb államfő, ráadásul jól szolgálja a Fidesz érdekeit is. „Ennél ügyesebben [ ] egyetlen lényeges kérdést nem adott vissza úgy, hogy megakadályozta volna” – mondta.

Bár egy hete Rubovszky György is tudomásul vette a kamera jelenlétét, ma már azt állítja, a Hír Televízió stábja magánbeszélgetést hallgatott ki. Az elhangzottakat azonban nem tagadta. „Nem tévedtek, hanem aljasok voltak, mint mindig. Ott is elmondtam, hogy a Hír Televíziónak azért nincs keze, mert akkor nemcsak hazudni fog, hanem lopni is” – fogalmazott.

A KDNP frakcióvezetője védelmébe vette párttársát, Áder János jövőjéről azonban Harrach Péter nem olyan jól informált, mint Rubovszky György:

– Magánbeszélgetés volt.
– Az magánbeszélgetésnek számít? Két országgyűlési képviselő
– Így van, az országgyűlési képviselőnek is van magánélete.
– Amikor arról beszél, hogy házszabályt is sértene
– Bármiről beszél, önök egy magánbeszélgetést nyilvánosságra hoztak, ez súlyos dolog.
– Arról még megkérdezhetem, hogy Rubovszky képviselő úr azt mondta: Áder János nem lesz újraválasztva, ugyanis közölték, hogy nem lesz újraválasztva, „a Viktor nem engedi”?
– Erről nincs tudomásom, sem a nyilatkozatról, sem erről a tényről. Ilyen nem hangzott el az én jelenlétemben.

Az elhangzottak miatt az ellenzéki pártok már a múlt héten arra szólították fel Rubovszky Györgyöt, hogy távozzon az igazságügyi bizottság elnöki székéből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.