Szakszervezet: ezért lézengtek a majálison

Kordás László szerint a megemelt ligeti négyzetméterár miatt mentek ki kevesen, és volt alacsonyabb a színvonal.

BuL
2016. 05. 02. 7:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

18-ról 50 forintra emelkedett a négyzetméterár, ezért volt ennyire fapados a ligeti majális vasárnap – fejtegette az ATV stúdiójában Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, megjegyezve, hogy a liget kezelése a megváltozott viszonyokban közvetetten Baán László kormánybiztos alá került.

Mint részletezte, kevesebb volt az árus is, a programokat pedig az anyák napja miatt családibb tematikájúra vették, emellett viszont voltak szakmai fórumaik is, amelyeken sokan megjelentek, hogy hallassák a véleményüket. Kordás szerint a „megalázó, egy százalék alatti” nyugdíjemeléssel, valamint a munka törvénykönyvével komoly gondjaik vannak az embereknek („sok mindennel lehet kárt okozni a munka világában”). Példaként említette utóbbira, hogy rossz jogszabály volt a trafikok ajtajainak lefüggönyözése, ezért volt olyan, aki az életével fizetett. Kordás László sürgette bizonyos jogszabályi deficitek megszüntetését, ugyanakkor jelezte, a szakszervezeti lét nem szükségszerűen ellenzéki.

Mint vasárnapi összefoglalónkban is írtuk, a területfoglalás árnövekedésével indokolta egyébként Gyurcsány Ferenc is azt, hogy miért nem állítottak színpadot a ligeti majálison, holott köztudomású, ezeknél a költségeknél lényegesen vaskosabb a színpad és a környező infrastruktúrák telepítési költsége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.