Több ezer román kamionos „él” egy soroksári panzióban

A főváros XXIII. kerülete különadóval akadályozná meg a bejelentkezéseket.

MTI
2016. 05. 30. 5:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három hete meghozott határozat szerint azoknak kell települési adót fizetniük, akik valamely szálláshelyre lakóként bejelentkeznek; a döntés célja nem a bevételszerzés, hanem az, hogy megakadályozzák a tömeges fiktív bejelentkezést.

A cikk szerint a 22 ezer ember lakta kerületben már mintegy kétezren jelentkeztek be a nagybani zöldségpiac területén működő panzióba. A jelenség magyarázataként említik, hogy a szomszédban működik a Waberer’s International Zrt. kamiontelepe, ahová sokan jöttek dolgozni a csíkszeredai létesítmény bezárása után, nekik pedig a lakóhelyhez kötött ellátások igénybevételéhez lakcímre van szükségük. (A Népszabadság cikkének címében „soroksári székelyek”-et említ, ezzel is jelezve, hogy a csíkszeredai kapcsolat miatt sok esetben nem „román”, hanem erdélyi magyar munkavállalókról lehet szó.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.