A Fidesz visszatolja a biciklit a szocializmusba

A kormány oktatáspolitikáját rakta helyre az ökopárt.

MTI
2016. 06. 11. 13:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szavai szerint egy egyértelműen elhibázott, a világon sehol máshol nem működő modellt erőltetnek tovább, „visszatolják a biciklit a szocializmusba”, totális államosítás következik, a kormányzat pedig annak a köznevelési kerekasztalnak a javaslatait sem hajtja végre, amelynek tagjait maga delegálta.

Azzal, hogy a helyi közösségek nem szólhatnak bele a saját iskoláik életébe, nemcsak a saját jobboldali konzervatív elveikkel mennek szembe, hanem az Európai Unió és a kereszténydemokrácia elveivel is – hangsúlyozta az ellenzéki politikus, aki szerint „elrettentő” a kormányzat szakgimnáziumokkal kapcsolatos elképzelése, amelyek kerettanterve „gyakorlatilag egy népbutítás”.

Ikotity István szerint a tervezett rendszer elveszi a valódi pályamódosítás lehetőségét a diákoktól, holott Nyugat-Európában egy munkás élete során átlagosan hatszor változtat pályát és képzi át magát; a politikus szavai szerint az utóbbi 25 év legnagyobb hibáját követi el a kormányzat, ha nem változtat ezen elképzelésein.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.