Kocsis Máté elvesztette perét Ungár Klára ellen

Első fokon még nyert a fideszes politikus, de másodfokon nem mondta ki bűnösnek Ungárt a bíróság.

FB
2016. 06. 16. 9:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kocsis Máté másodfokon elvesztette ellenem a pert” – közölte Ungár Klára Facebookon. A Fidesz józsefvárosi polgármestere – és a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke – azért perelte be Ungárt, mert a nő Facebookon és a Népszabadság hasábjain is melegnek nevezte.

Első fokon Ungárt találta bűnösnek a bíróság. A tavaly októberi ítélet indoklásában a bíró hangsúlyozta, hogy a kijelentést szövegösszefüggésében kellett vizsgálnia, majd kifejtette: Ungár állítása azért sértő, mert úgy mutatta be Kocsis Mátét, mint aki érintettsége ellenére nem áll ki a homoszexuális közösség jogaiért. Kétmillió forintos sérelmi díjat szabtak ki Ungárra. Kocsis akkor azt mondta, elégedett, ám Ungár Klára fellebbezett. Indoklása szerint azért, mert szerinte a határozat alapján Magyarország hivatalosan homofób állam, és kijelentéseit sem kívánja visszavonni – írtuk akkor. (Az elsőfokú ítéletet követően Lakner Dávid írt véleménycikket a témában a Magyar Nemzetbe, ezt itt olvashatja.)

A másodfokú ítélet pedig most született meg, ezt Ungár így kommentálta: „Nem sértő, ha valaki valakire azt mondja, hogy meleg! Éljen, éljen! Az ítéletet ki fogom még ma posztolni. Minden támogatást újra köszönök! Éljen a jogállamiságot szem előtt tartó Itélőtábla!” Egy kommentelőnek válaszolva Ungár védőügyvédje, Nehéz-Posony Márton kijelentette: a bíróság azt nem mondta ki, hogy Kocsis Máté meleg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.