Valami történt a Zsolnay tulajdonosának irodájánál

Bachar Najariék szerint lőttek, a rendőrség viszont úgy látja, egy kőtől repedhetett meg az ablaküveg.

MNO
2016. 06. 13. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bama.hu cikke szerint Bachar Najari, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosa irodájának ablakát érte a lövés. A szír–svájci üzletember felesége Cséplő Petra, aki a zrt. igazgatóságának elnöke, a lapnak azt mondta, hogy szerintük az esetnek köze van ahhoz, hogy kedden nemzetközi sajtótájékoztatóra készülnek, ahol komoly bejelentéseket is kívánnak tenni a Zsolnay-gyár körül kialakult helyzetről, így figyelmeztetésnek tekintik az esetet. Cséplő Petra leszögezte, hogy szerencsére senki sem tartózkodott az irodában, így nincs sérült, de ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére hétfő este azt írta: a helyszíni adatgyűjtés és a szemle alapján nem merült fel a gyanúja annak, hogy az üvegen látható sérülés lövéstől származik. A rendelkezésre álló adatok alapján azt feltételezik, hogy az „ablaküveg egy kintről nekidobott tárgy következtében repedt meg és pókhálósodott be”.

A rendőrök adatgyűjtést végeztek és helyszíni szemlét tartottak, tanúkat hallgattak meg. A történtek tisztázása érdekében a VII. kerületi rendőrkapitányság rongálás miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen – írta a BRFK.

Hétfő reggel a Pécsiújság.hu szerkesztőségébe egy titokban rögzített hangfelvételt juttattak el: „A felvételen állítólag a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. egyik vezetője, valamint egy ismeretlen telefonáló nő beszélget arról, hogy lehetséges-e – és ha igen, akkor miképpen – számla nélkül is Zsolnay porcelánokat vásárolni a gyárban és szállítói papírok nélkül kivinni azokat. Az állítólagos Zsolnay-vezető a felvétel szerint elzárkózik a kérés teljesítésétől, de azt hozzáteszi, hogy erre Bachar Najarinak, a cég többségi tulajdonosának lenne lehetősége, mivel ő a tulajdonos, ezért az ő autóját nem fogják átvizsgálni kilépéskor. A felvételen az is hallható, hogy a telefonáló nő arra hivatkozik, hogy egy Dezső keresztnevű férfi már megbeszélte előzőleg és éppen Bachar Najarival, hogy lehetséges a számla nélküli vásárlás.”

A felvétel eredetisége egyelőre nem bizonyított.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.