Feljelentést tesz a Jobbik az ’56-os dal miatt

A dal eredeti formája már 2007-ben elkészült, az érte fizetett összeg pedig a piaci ár több tízszerese.

MNO
2016. 08. 20. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a Jobbik az 1956 hatvanadik évfordulójára megjelent dal miatt – olvasható a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott Jobbik-közleményben. A párt szerint a dal a Nemzeti Együttműködés Rendszerének legkínosabb 4 perc 15 másodperce. „Vajon az Orbán Viktor által felkért szerző elvei mennyire felelnek meg a polgári Magyarország családmodelljének?” – teszi fel a kérdést Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője. „Ismert, Desmond Child a homoszexuálisok házasságának és örökbefogadási jogának aktivistája, így felmerül a kérdés: ezt a képet állítja a Fidesz elnöke követendő példának az ’56-os forradalom hatvanadik évfordulóján” – áll a közleményben.

A Jobbik szerint ennél is súlyosabb azonban a dalt övező visszaélések gyanúja. Mint kiderült, a dal eredeti formája már 2007-ben elkészült, az érte fizetett 50 millió forint pedig a piaci ár több tízszerese. „Ez a szám így másodpercenként csaknem 200 ezer forintba került a magyar adófizetőknek, ezért az összegért egy magyar munkavállaló másfél hónapig dolgozik. A zenészszakma egyöntetű álláspontja szerint egy dalnak az elkészítése a legdrágább, speciális technika és szolgáltatások igénybe vételével sem haladhatná meg az 1 millió forintot, ráadásul ezért az összegért számos más magyar előadót is találhattak volna, akinek a munkássága, szellemisége sokkal inkább illik 1956 szellemiségéhez. A Jobbik az elherdált adóforintok miatt hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a legfőbb ügyésznél” – írják.

Sajtóhírek szerint Desmond Child a zeneszámot ingyen bocsátotta rendelkezésre, ezért a Jobbik szerint joggal merülnek fel az alábbi kérdések:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.