Orbán Ráhel különös bahreini útja

Zavaros anyag került fel a bahreini olaj- és gázügyi hatóság honlapjára. A kormányfő lánya reagált a hírre.

MNO
2016. 08. 30. 16:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly szeptemberi dátummal díszeleg a fent említett oldalon egy elég sok kérdést felvető cikk – szúrta ki a 444.hu. A cikkben az szerepel a kép alatt, hogy a miniszter a magyar miniszterelnök feleségével és delegációsával tárgyalt, valamint jelen volt a magyar konzul is. Na mármost a képen Orbán Ráhel látható, delegációját meg a férje, az állami megrendelésekből meggazdagodott Tiborcz István jelenti.

De talán még ennél is érdekesebb, hogy mit is csinált Bahreinben Ráhel és István. A beszámoló szerint a tárcavezető a „kitüntetett” vendégekkel megbeszélte, hogy milyen jó a kétoldalú viszony. Ezt követően pedig rátértek arra, hogy mi a helyzet a globális olaj-, gáz- és energiapiacon. Az írás szerint arról is szó volt, hogy hogyan lehetne a két ország között a befektetéseket és üzleti kapcsolatokat szorosabbra fűzni.

Majd állítólag „Ms. Orbán és kísérete” köszönetet mondott a meleg fogadtatásért és a megbeszélt témákért, amelyek fenntartható üzleti környezetet teremtenek, és befektetési és kereskedelmi hidakat húznak a két ország között.

Megkerestük a miniszterelnök szóvivőjét, a külügyminisztériumot és a bahreini képviseletet, hogy megtudjuk: a semmiféle állami tisztséget nem birtokló házaspár mit is csinált Bahreinben.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője válaszában azt írta, semmilyen állami felhatalmazásról nincs szó, nekik ilyen látogatásról nincs tudomásuk, és forduljunk az érintettekhez.

Időközben reagált Orbán Ráhel is, aki közleményében azt írja: „2015. szeptember 17-e és 20-a között Bahreinben voltunk férjemmel magánúton. Az utazás költségeit magunk álltuk. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.