A NAV tehet keresztbe Orbánék népszavazásának

Képesek a kampány hajrájában kihallgatni Farkas Flóriánékat, miközben a Lungo Dromnak több százezer szavazatot kellene szállítania.

MNO
2016. 09. 21. 7:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szerencsétlenül alakult, hogy a NAV a kvótareferendum véghajrájában akarja kihallgatni az ORÖ-botrány lehetséges érintettjeit, mivel a Lungo Dromra még nagy szükség lesz az országos mozgósítás utolsó két hetében” – nyilatkozta egy kormányközeli forrás az Atv.hu portálnak. A lap ennek kapcsán egyébként azt veti fel, hogy a referendumig nem engedik el a kezét Farkasnak, hogy a szavazatok azért befussanak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a hír megjelenése után megerősítette az MTI-nek, hogy 28-án, néhány nappal a népszavazás előtt több kihallgatást is terveztek. Az ügyben több mint 150 embert idéztek be, hogy számot adjon a cigány szervezet 2014 áprilisa és 2015 júliusa közötti gazdálkodásáról, mely során milliárdok folyhattak el.

A NAV már tavaly májusban nyomozást indított költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, az ORÖ Gellérthegy utcai ingatlanában pedig lefoglalta a programmal kapcsolatos összes dokumentumot.

Az utóbbi időben eltűnt a botrány kulcsfigurája, Farkas Flórián, akit a kormánytagok és fideszesek különféle módokon fedeznek. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter keményen elkezdett rasszistázni a legutóbbi kormányinfón, mikor a Magyar Nemzet munkatársa meg merte kérdezni, nem kellene-e visszafizetnie Farkasnak az európai ügyek bizottságának tagjaként felvett pluszpénzt, miután nem járt be az ülésekre.

Ismert, Kósa Lajos korábban azzal magyarázta Farkas bizottságból való távozását, hogy a politikus annyira a munkájába temetkezett, hogy az európai ügyekre már nem is maradt ideje. A miniszterelnöki biztos 1,6 milliárd forint felzárkóztatási pénzzel nem tud elszámolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.