Az MSZP kimondja, nem a NER része

Az elmúlt időszakban számos támadás érte a szocialistákat, nem is éppen a kormánypárti médiában.

Katona Mariann
2016. 09. 19. 5:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külön elnökségi döntésben deklarálhatja ma az MSZP elnöksége, hogy nem lehet semmiféle átjárhatóság az általuk demokratikusnak nevezett oldal és a mai hatalom között – tudta meg a Magyar Nemzet. Ez a lépés – ami ellenzéki párttól azért szokatlan – azután vetődött fel, hogy az elmúlt időszakban számos támadás érte a szocialistákat, ráadásul nem a kormánypárti médiában. A 168 Órában például Szentpéteri Nagy Richard, a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa, egyúttal a közszolgálati egyetem oktatója azt nyilatkozta, hogy a nemzeti együttműködés rendszerének (NER) elengedhetetlen része lett az MSZP. Az Index pedig azt fejtegette – konkrétumok nélkül –, a Fidesz is segíthet a szocialistáknak. Utóbbi gondolat kapcsán forrásaink arra hívták fel a figyelmet, hogy például éppen Botka László egyik idézetét is ennek erősítésére hozták elő, akiről régóta pletykálják, hogy Szeged polgármestereként létrejöhetett valamiféle együttműködés Lázár Jánossal. Elég csak a Szeged és Hódmezővásárhely közé tervezett villamosvonalra gondolni.

Más forrásaink úgy tudják, a balliberális értelmiség állhat a lejáratás mögött, de nem kizárt, „valami újnak” akarnak helyet csinálni.

Újabb kiszólás jelzi, hogy nem tud egységesen kommunikálni az MSZP a kvótanépszavazásról. Most éppen Móricz Eszter – aki korábban a fővárosi elnökségük tagja volt – azt mondta az állami televízióban, ellenzi a migránsok betelepítését. Hívő keresztény nőként ugyanis mást gondol a referendumról, mint aki „nem veszi alapul”, hogy a migránsok által képviseltek ellentétesek a keresztényi magatartással. Lapunk úgy tudja, az MSZP országos elnökségének mai ülésén ha nem is feltétlenül csak ez az eset, de az egységes kommunikáció mindenképp téma lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.