Bizottság elé kerül a paparazzoügy

A nemzetbiztonsági bizottság is foglalkozik majd a Vona Gábor által kirobbantott megfigyelési üggyel.

Katona Mariann
2016. 09. 24. 5:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Zsolt szerint ugyanis egy jogállamban elfogadhatatlan az ilyen eset – legyen szó bármely párt elnökéről, de különösen akkor, ha egy nemzetbiztonsági átvilágításon átesett, minősített információkkal is bíró országgyűlési képviselő az érintett. A szocialista politikus úgy véli, tisztázni kell, hogy a szolgálatoknak volt-e információjuk a történtekről, illetve mit tesznek azért, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő.

Vona csütörtökön a Facebookon számolt be arról, hogy egy olasz fotós felvételeket próbált készíteni róla, amikor a kisfiát kísérte az iskolába. Utolérte a lebuktatott külföldit, aki bevallotta, hogy már korábban is követte, és azt is elárulta, magyar a megrendelője. Mint kiderült, egy világhírű olasz paparazzo, Andrea Belmonte az illető, aki korábban a kormányközeliből kegyvesztetté vált Spéder Zoltánt lejárató riportokhoz is készített képeket. Ráadásul ugyanez a férfi jelent meg csütörtök délután a Magyar Nemzet tulajdonosának, Simicska Lajosnak a házánál is, valamint az Együtt-alelnök Juhász Péter is azt közölte, hogy őt is az olasz fotós figyelheti meg.

Vona Gábor szerint négyüket egyetlen dolog köti össze: mindannyian Orbán Viktor útjában állnak, és a Fidesz médiabirodalmának, a Habony-műveknek az érdeke az lenne, hogy „letakarítsák őket a palettáról”. Konkrét bizonyítéka nincs rá, hogy az olasz fotós a kormányközeli médiumoknak dolgozna, de úgy véli, bőven elég arra gondolni, hogy Belmonte korábbi, Spéder Zoltánról készült képei e csatornákon – az Andy Vajna által megvett TV2-n, illetve a Habony Árpád érdekeltségei közé sorolt Ripost.hu és 888.hu nevű bulvároldalakon – jelentek meg. A Jobbik elnöke megismételte, súlyos jogi és politikai következményei lesznek az ügynek: már jelezte, hamarosan az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul, továbbá kezdeményezhetik egy vizsgálóbizottság felállítását is. A pártelnök szerint az látszik, hogy maffiamódszerek kezdenek eluralkodni a közéletben.

Az üggyel kapcsolatban Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke azt mondta, Vona Gábornak és Juhász Péternek feljelentést kell tennie, ha úgy gondolja, hogy jogsérelem érte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.