Egy alapító is kilép a Professzorok Batthyány Köréből

Ángyán Józsefhez hasonlóan Solymosi Frigyes akadémikus is otthagyja a szervezetet.

MNO
2016. 09. 01. 16:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Széchenyi-díjas akadémikusnál azzal a szervilitással telt be a pohár, amelynek a jegyében a testület nemrég állásfoglalást adott ki a bevándorlásról – írja a Nol.hu, amelynek a professzor eljuttatta a kilépésről szóló közleményét:

„Mint a Professzorok Batthyány Körének (PBK) egyik alapító tagja, bejelentem kilépésemet a körből. Sajnálatos módon a PBK fokozatosan eltávolodott azoktól a célkitűzésektől, amelyeket megalakulásakor (1995. június 3.) magunk elé tűztünk. Mindezekre különböző publikációkban – minden különösebb hatás nélkül – már számtalan alkalommal rámutattam, kiváltva ezzel a (szélső)jobboldal támadását. Mindezek betetőzése az a szervilis állásfoglalás – akárhogyan is magyarázzák –, amelyet a közelmúltban az elnökség a PBK-tagság nevében a bevándorlással kapcsolatban a sajtóban közzétett.”

Szeged, 2016. augusztus 26.

Solymosi Frigyes
Széchenyi-díjas akadémikus,
a PBK egyik alapítója”

###HIRDETES###

Mint ismeretes, egy hete Ángyán Józsefnek, az Orbán-kormány valamikori földművelésügyi államtitkárának lett elege abból, hogy a Professzorok Batthyány Köre egy „megdöbbentően szervilis” sajtónyilatkozatot adott ki az októberi népszavazással kapcsolatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.