El akarta kerülni a dugókat, ügyészi megrovást kapott

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a legenyhébb büntetést kapta.

MNO
2016. 09. 02. 17:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Műveletirányítókkal figyeltette a forgalmat a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója – írja a Lánglovagok.hu tűzoltóportál. A Branyiczky Márk tűzoltó ezredes ellen szolgálati visszaélés bűntette miatt folyó nyomozást megszüntette a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), a gyanúsított megrovást kapott. Ez a legenyhébb büntetés, az ügyészség szerint a gyanúsított cselekménye csekély fokban volt veszélyes a társadalomra.

Nagy Andrea, a KNYF szóvivője közölte a portállal, hogy Branyiczky az ügyelet információfeldolgozó tevékenységét magáncélra használta fel. A Lánglovagok.hu úgy tudja, hogy az ezredes azért figyeltette a forgalmat az M5-ös autópályán, hogy ne kerüljön dugóba munkába menet és onnan hazafelé.

Branyiczky egy szombati napon otthonába vitetett tűzoltóautóval egy akkumulátort, hogy azt a gépkocsijába szerelje – az ügyben feljelentést követően nyomozott a KNYF. A szóvivő közlése szerint a nyomozás bebizonyította, hogy az ezredes szolgálati járművébe kellett az akkumulátor, így szolgálati érdekből szállította azt a tűzoltóautó Branyiczky házához. A portál szerint egyébként részben magáncélra is használható autója van minden katasztrófavédelmi igazgatónak.

A tűzoltó ezredes három évre bekerült a hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartásába, de a portál arról nem tud, hogy lesz-e következménye a megrovásnak Branyiczky munkahelyén, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az ilyen igazgatókat egyébként a belügyminiszter – jelen esetben Pintér Sándor – nevezi ki, megbízásukat is ő vonhatja vissza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.