Kilenc új börtön épül, és nem csak rabokkal töltik fel őket

A börtönépítésekkel párhuzamosan 2500 új munkatársat vesznek föl a büntetés-végrehajtáshoz 2018-ig.

MTI
2016. 09. 08. 5:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint már mintegy kétezer önéletrajz érkezett a szervezethez azóta, hogy jelezték: 9 új börtön épül 2018-ig.

A BVOP közlése szerint jelenleg mintegy kilencezer ember dolgozik a büntetés-végrehajtási szervezetnél, akik a fogvatartottak őrzéséért, szállításáért, munkáltatásáért, élelmezéséért, egészségi állapotáért felelnek. Munkatársaik 29 börtönben, mintegy 18 ezer embert tartanak fogva. Tizenkét 100 százalékban állami tulajdonú gazdasági társaság gondoskodik az elítéltek munkáltatásáról.

A kormány által meghirdetett férőhelybővítési programban 2018-ig 9 új börtön épül, ezzel és a saját beruházásokkal összesen 6000 férőhellyel bővül a börtönök kapacitása, várhatóan 100 százalék alá csökkentve az átlagtelítettséget. A kormány kiemelt beruházássá minősítette a börtönök építését, így a közeljövőben kiírják a tervezési és kivitelezési közbeszerzési eljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.