Megkapta a magáét Kövér a német fociválogatottól

A fideszes házelnök a himnuszt nem éneklő Özil példájával riogatott a kvótareferendum előtt.

MNO
2016. 09. 17. 18:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kövér még kedden ment neki a török származású Mesut Özilnek egy, a kvótareferendum kapcsán tartott lakossági fórumon. A német futballválogatottban játszó játékos ugyanis szerinte annak a példája, hogy az integráció csak látszólagos, a meccsek elején Özil „tüntetőleg összeharapja az ajkát, hogy ne kelljen énekelni a német himnuszt”, és Németországban született német állampolgárként is töröknek érzi magát.

168 Óra megkereste a német labdarúgó-szövetséget, akik úgy válaszoltak: tiszteletben tartják bárki véleményét, de nem értenek egyet Kövérrel, mert szerintük a német labdarúgó-válogatott éppen arra példa, hogy miként lehet sikeres az integráció.

„A játékosok azonosulnak Németországgal és értékeivel, és a pályán mindent beleadnak az országért. A foci egyesíti az embereket, függetlenül azok nemétől, életkorától, etnikai hovatartozásától, vallási meggyőződésétől vagy bőrszínétől. A toleráns és nyílt társadalom jellemzője, hogy meghagyja minden embernek a szabad választást azzal kapcsolatban, hogy akarja-e énekelni a himnuszt vagy sem. A himnusz éneklése önmagában nem fokmérője annak, hogy valaki milyen közel érzi magához a hazáját, és milyen erősen azonosul vele.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.