Nemzetközi terroristavadászat folyik Budapesten

A brüsszeli és a párizsi merénylet elkövetőinek segítőit keresik.

MNO
2016. 09. 28. 7:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga és a francia terrorelhárítás, rendőrség és ügyészség több tagja is Budapesten dolgozik a magyar hatóságokkal a napokban – írja a Népszabadság. Az akció célja azoknak a felkutatása, akik 2015-ben segítettek legalább tíz, többségében az Iszlám Állam által kiképzett terrorista beutaztatásában, budapesti rejtegetésében, végül Brüsszelbe szállításában.

A lapot nem tájékoztatták a nyomozás részleteiről, így azt sem tudni, hogy elfogtak-e valakit. Az akció komolyságát jelzi, hogy még a parlament két illetékes szakbizottsága, a nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti sem kapott tájékoztatást az országban hetek óta zajló titkos műveletekről. Csütörtökre hívták össze a két testület együttes ülését – írják.

Az Iszlám Állam irányította a Magyarországon átutazó terroristákat, akik Párizsban több mint száz embert megöltek – írta szerdai számában a Magyar Idők rendvédelmi forrásokra hivatkozva. A kormányközeli lap szellőztette meg még kedden azt is, hogy a 2015. november 13-i párizsi és a 2016. március 22-i brüsszeli merényleteket elkövető terroristasejt több tagja tartózkodott hosszabb-rövidebb ideig Magyarországon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.