Népszavazás: kinyitják a kormányablakokat a hétvégén

Így azok is tudnak voksolni, akik a szavazókörbe lépve szembesülnek azzal, hogy lejárt a személyijük.

MNO
2016. 09. 29. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 2-án csak úgy adhatja le a szavazatát a magyar állampolgár, ha a szavazókörben igazolni tudja személyazonosságát, valamint felmutatja érvényes lakcímkártyáját.

A szavazást ugyanakkor meghiúsíthatja a lejárt személyi vagy a lakcímkártya hiánya. Ilyen esetben a szavazatszámláló bizottságnak el kell küldenie a választópolgárt, aki így nem húzhatja be az X-et a szavazólapon.

A magyar kormánynak viszont kiemelten fontos a minél magasabb részvétel, ezért meglepőt húzott: hogy a lejárt okmányok ne szegjék kedvét az érintetteknek, és ne akadályozzák meg szavazatuk leadásában, a hétvégén is kinyitják a kormányablakokat országszerte, ahol ideiglenes személyi igazolványt igényelhetnek a delikvensek, vagy pótolhatják elveszett lakcímkártyájukat.

Az ügyeleti félfogadás alatt kizárólag ezek az ügyek intézhetők az ügyfélszolgálatokon – fogalmaz a Kormány.hu oldalán megjelent közleményében a budapesti kormányhivatal.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.