Világszenzációra vagy csalásra fizettek 360 milliót

Egy helyből felszálló repülő fejlesztésére fizetett pénzt az NGM.

MTI
2016. 09. 29. 12:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hadházy Ákos a sajtótájékoztatón azt mondta: szimbolikus a helyszín, jól jellemzi a mai politikai helyzetet: az egyik oldalon egy menekülttábor, amelyet rövidesen bezárnak, a másik oldalon üres építési terület, egy meg nem valósult projekt, amelyre 400 millió forintnyi uniós támogatást fizettek ki. A menekülthelyzet nagy probléma, ám még nagyobb, hogy „iszonyatos mennyiségű uniós pénzt lopnak el kormányzati segítséggel” – tette hozzá.

„Az is mutatja, mennyire fontos eltakarni a folyamatos lopást, hogy Kocsis Máté fideszes polgármester szerdán beismerte, önkormányzati munkatársakat használnak népszavazási kampányra” – jelentette ki, hozzátéve: mindez hűtlen kezelés és hivatali visszaélés, mert a dolgozóknak nincs a munkaköri leírásukban a telefonálgatás, ráadásul a munkájukat sem végzik, ezért az LMP feljelentést tesz emiatt.

Hadházy Ákos elmondta, hogy a bátonyterenyei átrakodó állomásnak is ugyanaz a cég volt a kivitelezője, mint a bicskeinek. Ott sem készült el semmi, csak a pénzt vették el, összesen 800 millió forintot, és mindkét esetben a Nemzetgazdasági Minisztérium volt a kifizető – tette hozzá.

A társelnök a Korrupcióinfo 35. című bejelentéssorozata keretében egy újabb ügyet is bemutatott: 360 millió forintot adtak egy kutatás-fejlesztési projektre, amelynek célja ultrakönnyű, merev szárnyú, helyből felszálló repülőgép kialakítása volt. Ha ez megvalósult, akkor világszenzáció, ha nem valósult meg, akkor pedig országos csalás – mondta. Közölte, hogy a támogatást egy győri székhelyű, felszámolás alatt álló, villanyszereléssel foglalkozó cég vette fel. A kormányhatározat szerint kifizetett és megvalósult projektről van szó – fűzte hozzá.

Megjegyezte, a csalást az követte el, aki felvette a támogatást, az NGM pedig társtettes, mert „kifizette a pénzt a semmire”.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.