A Népszava után viszik a Szabad Földet is?

Kiadója vezérigazgatót és székhelyet váltott, tulajdonviszonyait is átrendezték.

MNO
2016. 10. 15. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mátray Mihály eddigi helyettes személyében új vezérigazgatót kapott a közelmúltban a Geomédia Zrt., amely a Vasárnapi Hírek és a Szabad Föld hetilapok kiadója – írja a HVG.hu. Megszüntették a cég felügyelőbizottságát is, a székhelyét pedig átköltöztették a VI. kerületi Jókai utca 6.-ba, az eladás alatt álló MSZP-székházba. Ezt az ingatlant a Geoholding-csoport veszi meg, amelybe a Geomédia is tartozik.

Mindez azzal párhuzamosan történik, hogy a Geomédia az eddig is többségi tulajdonos Geoholding kizárólagos tulajdonába került, ami megkönnyítheti az eladást. A változások másik jele, hogy a holding a közelmúltban új kiadót is alapított XXI. Század Média Kft. néven.

A hírek szerint nemcsak a Népszava kerülhet a Marquard Médiához, hanem a Vasárnapi Hírek és a Szabad Föld is. Ez racionális lépés lenne, mert a napilapból alig több mint 10 ezer fogy naponta, a Szabad Földből viszont majd 70 ezer hetente. A Vasárnapi Hírek – amelyből a Népszava hétvégi melléklete lehet – heti 18 ezer példányban fogy. A Népszabadság megszüntetése után a Népszava maradt az egyetlen baloldali országos közéleti napilap, így nemcsak munkatársakat vehet át a bezárt laptól, hanem új olvasókat is szerezhet a korábbi versenytárs hívei közül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.