A Teréz körúti robbantás miatt mentek ki a bőnyi lövöldözőhöz?

Sajtóértesülés szerint országosan ellenőrizték azokat, akiknél illegálisan fegyverek lehetnek.

MNO
2016. 10. 27. 5:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Teréz körúti robbantás ügyé­ben zajló nyomozás egyik részfeladata volt, hogy házkutatást tartsanak a 76 éves Gy. István otthonában – írja a Magyar Idők. Később az Index közölte: rendőrségi forrásból portáluk is így értesült. Úgy tudják, a robbantás miatt országosan ellenőrizték azokat, akiknél fegyverek, robbanószerek lehetnek illegálisan, így kerülhetett terítékre a férfi is.

Ismeretes, szerda reggel lövöldözés volt a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben: a fegyvertartás miatt házkutatásra érkező rendőrjárőröket a bőnyi családi ház tulajdonosa, a 76 éves Gy. István nem engedte be, és többször rájuk lőtt. Egy rendőr elhunyt, járőrtársát a férfi lábon lőtte. A tűzpárbajban megsebesült az elkövető is, őt a győri kórházba szállították. Muraközi László polgármester lapunknak azt mondta, a férfi fegyverarzenáljáról sokan beszéltek, de azt hitték, hogy ártalmatlanítva van.

Stabil a szerda reggeli bőnyi lövöldözés elkövetőjének állapota, a férfit a rendőrséggel és az ügyészséggel való egyeztetés után még csütörtökön átszállíthatják a tököli rabkórházba – közölte az MTI érdeklődésére a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója.

Oláh Attila elmondta, hogy a 76 éves férfi a hasán kapott egy lövést, de létfontosságú szervet nem ért a golyó. Nem életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol megműtötték. Hozzátette: a férfi jelenleg egyedül lábadozik egy szobában, amelyet rendőrök őriznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.