Bocsánatot kért Balog Zoltán

Bayer Zsolt publicista védelmében tett nyilatkozata botránkoztatta meg az egyház vezetőit.

MNO
2016. 10. 14. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter Luther Mártonnak a pápáról tett korabeli megjegyzéseit mosta össze azzal, hogy Bayer Zsolt a népszavazási kampányban a pápai poszt betöltésére alkalmatlan „demens vénembernek” nevezte Ferenc pápát. Az evangélikus egyház több vezetője is sértőnek és a keresztény ökumenizmussal ellenkezőnek minősítette Balog szavait.

„Sajnálom, hogyha bárkit megbántott ez az egyébként ironikus megjegyzés, és mindenkinek azt tudom ajánlani, amit éppen a tegnapi nap mondott Ferenc pápa: fontos, hogy az evangélikusok és a katolikusok megbéküljenek. Én is szívesen megbékülök mindenkivel, akit ezzel a megjegyzésemmel megbántottam volna” – fogalmazott a Hír TV-nek a miniszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.