Izzadhatnak az Orbán-kormány képviselői

A kormányhoz intézett kérdésekkel, valamint azonnali kérdésekkel ér véget az Országgyűlés kéthetes ülése.

MTI
2016. 10. 03. 5:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ülésnap 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyben a képviselők minden bizonnyal értékelik majd a vasárnapi kvótareferendum eredményeit is.

A parlament honlapján elérhető információk alapján a kérdések órájában a fideszes Selmeczi Gabriella „Béremelés akkor és most” címmel tesz fel kérdést az emberi erőforrások miniszterének.

A szocialista Tukacs István szintén az emberi erőforrások miniszteréhez fordulva azt kérdezi, „belátja-e, hogy a kormány rossz döntést hozott a krónikus osztályok ügyében, a szintén MSZP-s Heringes Anita a nemzetgazdasági miniszter állásfoglalását kéri arról, hogy „vidéken jobban meg lehet-e élni egy pályakezdőnek?”.

A Jobbik padsoraiból Ander Balázs a nemzeti fejlesztési minisztert kérdezi arról, helyes dolog-e „gályarabként bánni a buszsofőrökkel”, Farkas Gergely pedig arra vár választ az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a kabinet „miért törekszik az alapítványi szakképzések ellehetetlenítésére?”.

Az LMP-s Schmuck Erzsébet a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordulva azt kérdezi majd: „miért nem halad az uniós források kifizetése?”.

A képviselők ezt követően szintén egy órában tehetik fel azonnali kérdéseiket, a parlament aktuális ülése ezután napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.