Közbeszerzés nélkül újítják fel a Buda Palotát

A tervek szerint modern irodaházként nyitják meg 2018-ban.

MTI
2016. 10. 11. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizsgálatot önként kérte a KDB-től a Pallas Athéné Alapítványok tulajdonában álló Buda Palota Kft. – írták.

A döntőbizottság a közlemény szerint megállapította, hogy a cég tevékenységét piaci alapon végzi a nyereség realizálásáért. Kizárólag saját tulajdonú ingatlant ad bérbe, nem közérdekű tevékenységet lát el, így nem tartozik a közbeszerzési törvény hatálya alá.

A társaság a hatóság döntését tudomásul veszi.

Ezzel rövid időn belül megkezdődhet a Széll Kálmán téren található műemlék épület felújítása, amely az utóbbi évtizedekben folyamatosan állagromláson ment keresztül, rontotta a városképet. Az épület modern irodaházként fog újranyitni várhatóan 2018-ban – áll a közleményben.

A cég korábbi tájékoztatása szerint a Buda Palota az 1920-as években épült a Magyar Posta irodaházaként. A 18 500 négyzetméter alapterületű ingatlan műemléki védettséget élvez. Az alapítványok célja az épület felújítása és bérbeadása. Az ingatlan építési engedéllyel bír, amelyet az eladó Wing Zrt. készített elő és kapott meg. Az ingatlan – felújításra előkészítve – 22,3 millió eurós vételáron került az alapítványok tulajdonába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.