Látták a robbantót a Népligetnél

Az odavezető úton egyszer át is öltözött a férfi.

Szabó Dániel
2016. 10. 14. 4:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már olyan tanú is jelentkezett a nyomozóknál, aki a Népliget közelében látta a Teréz körúti robbantót – tudta meg lapunk ügyészségi forrásokból. A bejelentő információink szerint azután kereste fel a rendőrséget, hogy hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) új fényképeket tett közzé az elkövetőről. A hatóságok közlése szerint a robbantó a helyszíntől egészen a Népligetig gyalogolt.

Az odavezető úton egyszer át is öltözött.

Nagy Andrea, a KNYF szóvivője lapunkat arról tájékoztatta, hogy már több mint 870 lakossági bejelentés érkezett a hatóságokhoz az elkövetővel és a bűncselekménnyel kapcsolatban. A nyomozás érdekeire hivatkozva viszont nem kommentálta azt az értesülésünket, hogy olyan tanú is jelentkezett, aki a hét elején kiadott fényképek alapján ismert rá az elkövető ruházatára.

Az ügyészség továbbra is várja annak a férfinak a jelentkezését, aki a merénylet előtt nem sokkal a Dob utcai Queen’s Court Hotelben és a Rebo bárban járt. Úgy sejtik, ő további részletekkel segíthetné a nyomozást.

Még mindig keresik azt a kerékpárost is, aki a robbantásról közzétett videofelvételeken látható, és pillanatokkal a támadás előtt járt a helyszínen. Emellett a nyomozók kérik, hogy aki felismeri az elkövetőt, hollétéről vagy a ruházatáról bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen a rendőrségnél vagy az ügyészségnél.

A detonációban súlyosan megsérült két rendőrről úgy tudjuk, hogy állapotuk folyamatosan javul. A hatóságok az elmúlt napokban ismét kikérdezték őket.

A járásra is figyelt.

A nyomozók képkockánként elemzik az elkövetőről készült videókat – írta a Magyar Hírlap. Úgy tűnik, a támadó még arra is figyelt, hogy megváltoztassa a járását. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a mozgása azért tért el a különböző helyszíneken, mert a körúton még több réteg ruhát viselt, majd ezektől fokozatosan vált meg. A lap információi szerint nincs olyan felvétel, amelyen az elkövető belenézne a térfigyelő kamerákba, vélhetően jól ismerte a környéket, megtervezhette az útvonalát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.