Még nem kizárt a magánéleti szál

Kihallgatták a Teréz körúti bombatámadás során megsérült rendőrnőt.

2016. 10. 04. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még nem zárták ki a nyomozók, hogy magánéleti ok állhat a Teréz körúti robbantás hátterében. Lapunk ügyészségi forrásokból úgy értesült, több más eshetőséggel együtt ezt is vizsgálják a hatóságok. Ugyanakkor a Magyar Idők tegnap azt írta: az ügyészség már kizárta, hogy magánéleti okokból történt volna a támadás. A kormánypárti lap szerint a nyomozók kihallgatták a robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrnőt, aki mindenre emlékszik.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője lapunknak elmondta: már több mint négyszáz lakossági bejelentés érkezett tegnapig az ügyészséghez a robbantással összefüggésben, az Országos Rendőr-főkapitányság internetes oldalára pedig már harminc fényképet és videót töltöttek fel a szemtanúk. Folyamatosan javul a két megtámadott rendőr állapota, ám arról, hogy kihallgatták volna őket, a nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség és az ügyészség sem nyilatkozik.

– A rendőrség szervezete elleni támadás volt a Teréz körúti robbantás – közölték a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tagjai a testület tegnapi zárt ülése után. Molnár Zsolt (MSZP), a testület elnöke arról beszélt: nincs szó semmilyen ideológiai – különösen muszlim – háttérről. Németh Szilárd (Fidesz) bizottsági alelnök azt mondta: a hatóságok több verziót is felállítottak, és még egyet sem zártak ki, de a legvalószínűbb, hogy a rendőrség volt a célpont. Szél Bernadett (LMP), a testület tagja szerint sem vetődött föl dzsihadista vagy terrorszál az ügyben. A zárt ülésen egyébként Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, Bodnár Zsolt, a Terrorelhárítási Központ főigazgató-helyettese, Papp Károly országos rendőrfőkapitány, valamint az Információs Hivatal, az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat munkatársai tájékoztatták a bizottságot az aktuális nemzetbiztonsági vonatkozású ügyekről.

A rendőrség nagy erőkkel keresi azt a férfit, aki szeptember 24-én éjjel a fővárosi Teréz körúton távvezérléssel működésbe hozott egy házi készítésű bombát. Egy rendőrnő életveszélyesen, társa súlyosan megsérült a robbantásban. A Központi Nyomozó Főügyészség emberölés kísérlete miatt nyomoz. Papp Károly országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.