„Meglepetéssel” készülnek a Népszabadság munkatársai

Holnap folytatódnak az egyeztetések és a demonstráció is a megszüntetett napilapért.

MNO
2016. 10. 09. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Hiába kísérelték meg a Népszabadság szombat reggel egyik percről a másikra felfüggesztett munkatársai ma délután felvenni a munkát, nem jártak sikerrel. Pető Péter, az ellenzéki lap főszerkesztő-helyettese kollégái és a sajtó munkatársai gyűrűjében lépett oda az újság régi-új, Bécsi úti székházának ajtajához, a bejárat azonban zárva volt – közölte a helyszínen lévő tudósítónk. A többszöri csengetésre sem reagált senki, pedig jól látszott, hogy többen is vannak az ajtó túloldalán. A Népszabadság szerkesztősége jelenleg is több tucat szimpatizánssal együtt az épület bejárata előtt várakozik. Várhatóan egészen addig itt maradnak, amíg a tárgyalásra váró Murányi András főszerkesztő be nem fejezi az egyeztetéseket a kiadó képviselőivel, illetve az üzemi tanáccsal és a szakszervezettel.

A Népszabadság munkatársai nemhogy dolgozni nem tudnak, de a munkajogi tárgyalások sem tudtak elkezdődni. Pető Péter arról számolt be, hogy az érdekképviseletük a TASZ jogászával érkezett a megbeszélésre, ám a cégvezetés azt közölte, hogy velük nincs jogász, így a másik fél sem vehet most igénybe jogi képviselőt.

Holnap folytatódhatnak a munkajogi tárgyalások a Népszabadság dolgozói és a cégvezetés között. Ezt jelentette be kora délután Danó Anna újságíró, aki a lap üzemi tanácsának elnöke is – közölte később tudósítónk. Danó Anna arra kérte kollégáit, hogy akkor is jöjjenek ide, a Népszabadság régi-új, bécsi úti székháza elé. Murányi András, a lap főszerkesztője továbbra is az épületben tárgyal, a Népszabadság munkatársai és a velük szimpatizálók pedig még mindig várják, hogy mi lesz az egyeztetések vége.

Pető Péter, a Népszabadság főszerkesztő-helyettese a Hír TV-nek azt mondta, ha nem tudják elvégezni a szerkesztőségben a munkájukat, megbeszélik, mi legyen a következő lépés. „Meglepetéssel” készülnek, és „vannak még töltények a tárban”, vannak olyan cikkeik, amelyek jelentős érdeklődésre tartanának számot – fűzte hozzá. Azt ígérte, a részleteket később közlik, és jelenleg bíznak benne, hogy meg tud majd jelenni a lap.

Időközben eleredt az eső, de ez senkit nem gátolt meg abban, hogy az épület előtt maradjon. A Hír TV tudósítása szerint a nemzetközi sajtó képviselői is jelen vannak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.