Navracsics is helyrerakta a kvótareferendumot

„Eddig sem volt csoportos betelepítés, eddig is a tagállamok döntöttek.”

MTI
2016. 10. 07. 5:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság pénteki számában megjelent interjúban az EB oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa azt mondta, Brüsszel eddig sem üzent vissza, a bizottság eddig sem állt bosszút, pedig a népszavazási kampányban elhangzottak meglehetősen személyeskedő kijelentések.

Arra a felvetésre, miszerint a magyar kormány a bosszúállás jelét látja abban, hogy készül egy jelentés az uniós pénzek magyarországi elosztásának pályázati mechanizmusáról, amelynek nyomán el is zárhatják a brüsszeli forrásokat, Navracsics Tibor azt mondta, ez egy régóta folytatódó konzultáció a magyar kormány és az EB között. „Abban biztos vagyok, hogy a bizottság részéről nem politikai motivációjúak a kételyek, azaz nincs szó bosszúról” – fogalmazott.

A biztos közölte, Magyarországon kívül több ország is vitatja a kvótarendszert, ezért nem tudja, mi lesz a sorsa. Hozzátette: a népszavazásnak nem lesz hatása a közösségi jogra, mert a kérdés nem is arra, hanem egy belső döntéshozatali eljárásrendre irányult.

Navracsics Tibor megerősítette, eddig sem volt csoportos betelepítés, eddig is a tagállamok döntöttek, ellenükre nem lehetett betelepíteni migránsokat a területükre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.