Rogán tárcája bérelt lakást a kormányszóvivőnek

Havi 180 ezer forintba került Kovács Zoltán lakhatásának megoldása.

Markotay Csaba
2016. 10. 27. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén júliustól jövő év június végéig 2 160 000 forintért bérel lakást a Miniszterelnöki Kabinetiroda Kovács Zoltán kormányszóvivőnek. Ez derül ki abból a bérleti szerződésből, amelyet a kabinet holnapján tettek közzé. Ez azt jelenti, hogy a szóvivő számára havi bruttó 180 ezer forintért bérel lakást a Rogán Antal által vezetett szervezet. A lakásbérleti szerződést egy magánszeméllyel kötötték.

A most közzétett szerződési listából az is kiderül, hogy az október 2-ai népszavazás kampányának hajrájában, szeptember 27-én újabb keretszerződést kötöttek a Rogán Antal Pasa parki szomszédja, Csetényi Csaba érdekeltségébe tartozó társaságokkal. Ezt nettó 787 millió, azaz bruttó csaknem 1 milliárd forintért kötötték „a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktuális kormányzati intézkedésekről szóló lakossági tájékoztató kampányával kapcsolatos feladatok ellátása” érdekében.

Csetényi Csaba érdekeltségeivel már augusztusban is kötöttek két hasonló keretszerződést, összesen csaknem bruttó 4,5 milliárd forintért. Ezek a keretek a jelek szerint gyorsan kimerültek, hiszen szeptemberben újabb keretszerződést kellett kötni. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy ez az újabb 1 milliárd beleszámít-e a népszavazási kampány eddig megismert, mintegy 12 milliárdos összegébe, vagy ez tovább növeli a végleges „számlát”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.