Welt 2000-ügy: tovább nyomoz az adóhivatal

Az adócsalás miatt folyó eljárásnak jelenleg nincs gyanúsítottja.

2016. 10. 18. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 13-ig meghosszabbította a nyomozás határidejét az egykori Welt 2000 Kft. ügyében az ügyészség – tájékoztatta lapunkat Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Hozzátette: az adócsalás miatt folyó eljárásnak jelenleg nincs gyanúsítottja. A nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezeti, ám ott elzárkóztak attól, hogy bármilyen információt adjanak az eljárásról.

A történet furcsasága: korabeli sajtóhírek szerint a nyomozás 2013-ban azért indult meg, hogy a hatósági vegzatúrával, házkutatásokkal elérjék, a Welt 2000 Kft. akkori tulajdonosai eladják a céget az államnak. Ám az eladás 2014 végén megtörtént, a cég ma már Új Világ Nonprofit Kft. néven állami kézben van. Azért volt szüksége az államnak a társaságra, mert övék az a szoftver, amely az évi ezermilliárd forintnyi uniós támogatás kifizetését kezeli, és működteti a pályázati rendszert. Az állami nyomásgyakorlás is közrejátszhatott abban, hogy az adásvételi szerződés aláírásának másnapján váratlanul elhunyt Komáromi András, a cég kulcsfontosságú szoftverének jogtulajdonosa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.