Átvette lemondólevelét a trágárkodó polgármester

Esze ágában sincsen távozni. Szalay Ferenc szerint félreértés történt, amúgy is magánbeszélgetés volt.

Győr Ágnes
2016. 11. 11. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalay Ferenc egy októberi önkormányzati ülésen nem kapcsolta ki időben a mikrofonját, így a helyi televízió rögzítette trágár szavait. A felvételből úgy tűnik, hogy a polgármester a jegyzőhöz fordulva helyieket képviselő idős hölgyekre vonatkozóan fogalmazott úgy , hogy „ennyi hülye vén kur**t”.

A város honlapjára kikerült beszámolóból már kivágták a becsmérlő megjegyzést, az eredeti felvételt a szocialisták hozták nyilvánosságra.

Az ülésről távozó nők korábban azt a petíciót adták át a fideszes városvezetőnek, amelyet egy négymilliárdos garázsépítési beruházás ellenzői írtak alá.

A nyilvánosságra került durva megjegyzés jelentős botrányt kavart. A helyi szocialisták lemondásra és bocsánatkérésre szólították fel Szalay Ferencet, sőt ehhez elő is készítették a szükséges papírokat. A politikusok mellett az érintett lakosok is felháborodtak a polgármester megjegyzésén.

Szalay Ferenc csütörtök este közleményben jelezte, valóban használta a durva kifejezést, s ezért elnézést kért. Ugyanakkor állítása szerint egy magánbeszélgetés részeként hangzottak el szavai, a téma nem kapcsolódott a napirendhez, azaz nem a jelen levő asszonyokra vonatkoztak. Noha a polgármester átvette az MSZP által készített lemondólevelet, egyúttal leszögezte, nem távozik a tisztségéről – számolt be a Hír TV.

Gőgös Zoltán, a szocialista párt elnökhelyettese a Hír TV Magyarország élőben című műsorában csütörtök este arról beszélt: hiába kért bocsánatot Szolnok fideszes polgármestere, védekezése nem áll meg, és le kellene mondania.

Az ügyben a Jobbik is közleményt adott ki. Bár a párt nem követelte a polgármester lemondását, elfogadhatatlannak nevezte viselkedését. Az ellenzéki párt álláspontja szerint Szolnok polgármesterének a megnyilvánulása megmutatta a Fidesz valódi arcát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.