Mészáros Lőrinc együtt hajózott Ghaith Pharaonnal

Az FBI által körözött Pharaon évekig nem járt az adriai kikötőben, de most Mészáros Lőrinc is ott volt.

Szabó Dániel
2016. 11. 02. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ghaith Pharaon híres luxusjachtja, az ellene kiadott Interpol-körözésben is szereplő Le Pharaon idén augusztus 4-én befutott a spliti kikötőbe. A FleetMon adatbázisában utánakerestünk, és az elmúlt három évben egyszer sem járt az Adrián a Le Pharaon, de idén augusztusban igen. És pont azon a napon, augusztus 4-én egy másik szuperjacht is befutott a spliti kikötőbe: ez nem másé, mint Mészáros Lőrincé, Felcsút polgármesteréé – tudta meg a Magyar Narancs.

A lap még augusztusban írta meg, hogy az Artemy nevű luxusjacht vélhetően Mészárosé, szintén ekkor közölték, hogy augusztus 2-án és 10-én a horvát tengerpartoknál látták a hajót. Pharaon járműve is ekkor, augusztus 4-én kötött ki egy spliti dokkban. A Magyar Narancs csütörtöki számának ajánlója szerint ekkor a felcsúti polgármester és családja, valamint a Ghaith Pharaon is Splitben töltötte az éjszakát.

A szír származású, a szaúdi udvarnál is otthonosan mozgó Pharaonról két hete derült ki, hogy megvásárolta az Orbán Viktor Cinege utcai rezidenciájával szemközt lévő ingatlant. Az adásvétel azért igazán érdekes, mert az üzletembert 1991 óta körözi az FBI és az Interpol pénzmosási és korrupciós vádak, valamint terrorszervezetek finanszírozása miatt. A gyanú szerint még Oszáma bin Láden pénzét is ő kezelte – ahogyan arról korábban részletes írtunk. A Magyar Narancs ekkor írta meg azt is, hogy Pharaont lefotózták a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal együtt egy budapesti kávézó teraszán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.