Négy szálloda dolgozóit rúgják ki

Szinte az összes dolgozójától megvált a négy helyszínen szállodákat működtető Erzsébet Üzemeltető Kft.

Lőrincz Tamás
2016. 11. 09. 4:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 31-ei hatállyal szinte az összes dolgozójától megvált a négy helyszínen – Balatonvilágoson, Siófokon, Nyíregyházán, valamint Balatonőszödön – szállodákat működtető Erzsébet Üzemeltető Kft. Nyíregyházán még nem kapták kézhez a felmondóleveleket, azonban hasonló lépésre számítanak az ottani alkalmazottak is. A hírt megerősítette lapunk érdeklődésére Antal János, Balatonőszöd polgármestere is. Állítása szerint a lépést nem előzte meg semmilyen tájékoztatás, pedig a szálloda végleges bezárása jelentős veszteség lenne a település számára. – A 180 milliós éves költségvetésünkből több mint 30 millió forint származik a szállodától, így nagyon reméljük, hogy valamilyen formában tovább működik – nyilatkozta.

Az elbocsátások feltehetően összefüggnek azzal a törvénymódosítással, amelynek értelmében az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. kezelésében lévő ingatlanok december 1-jével visszakerülnek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez. Az érintett szállodák szerves részei voltak az Erzsébet-programnak, amelynek keretében 400 ezer gyerek üdülhetett kedvezményesen.

Az átadás-átvételt kiárusítással is előkészítik. Erről árulkodik az Erzsébet Üzemeltető Kft. szűkszavú hirdetése, amely szerint eladásra kínálják a „Balaton környéki szállodák használt eszközeit az üzemeltetés megszűnésével”. A cég megválna a szobák berendezéseitől, a műszaki és informatikai, valamint a konyhai és éttermi eszközöktől is.

Az egyelőre kérdéses, hogy a dolgozókat átveszi-e az új üzemeltető, valamint a gyerekek üdültetése megakad-e az átszervezés miatt. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő mára ígért tájékoztatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.