Német lap: Politikai számításból hallgat a magyar kormány

A bőnyi rendőrgyilkosságról írt a Spiegel Online.

MTI
2016. 11. 01. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A neonácik tombolnak, Orbán hallgat című írásában Keno Verseck kiemelte: egy rendőr elleni „neonáci gyilkosság” felriasztotta Magyarországot, az eset megmutatta, hogy egyre nagyobb gondot okoznak a „militáns szélsőjobboldaliak”, a kormány viszont politikai „számításból hallgat”, a Fidesz részéről szűkszavú nyilatkozatokat tettek, Orbán Viktor miniszterelnök pedig meg sem szólalt az ügyben.

Kifejtette: Magyarországon „rendkívül militáns szélsőjobboldali szubkultúra alakult ki”, önbíráskodásait az állam „tétlenül szemléli”, és ebbe a környezetbe tartozott sokáig a Jobbik is, amely ugyan mérsékelt néppárttá kíván alakulni, de Vona Gábor pártelnök továbbra is tartja a kapcsolatot a „militáns spektrummal”. Miközben a párt új szavazók megnyerése céljából középre húzódik, a Fidesz ugyanezen okból a jobboldal széle felé mozdul el – fűzte hozzá.

A Fidesz menekültpolitikájában és szociálpolitikájában számos elem a Jobbiktól származik, és Orbán arra törekszik, hogy még inkább „militarizálja a közéletet” – emelte ki a Spiegel Online szerzője, kitérve a többi között a katonai kiadások növeléséről és a honvédelmi oktatás kiterjesztéséről szóló tervekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.