Ő hajtja fel a legjobb ingatlanokat Orbánéknak

A negyvenes évei elején járó üzletember a Gyurcsány-kormány idején még a szocialisták környékén mozgott.

MNO
2016. 11. 17. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő igazgatója, Szivek Norbert nagy gyakorlatot szerzett abban az elmúlt években, hogy értékes ingatlanokat szerezzen a megszorult tulajdonosoktól – írja csütörtökön megjelent számában a Heti Világgazdaság (HVG).

A cikkben hosszasan sorolják, mely ingatlanokat szerezték meg Szivek-közeli cégek, amelyeket aztán olyan cégek vásároltak meg, amelyek Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz kötődnek. De a seregélyesi Zichy–Hadik-kastélyt is megemlítik, amely Ghaith Pharaon cégének tulajdonába került – a szaúdi üzletembernek pedig – mint azt megírtuk – Tiborcz egyik ismerőse kért vízumot.

Szivek Norbertnek tíz olyan pozíciója is van, amelyhez 2015 után jutott. Korábban még a másik térfélen helyezkedett. Részletek itt.

A lap kereste Sziveket, aki csak annyit mondott, „feladatai ellátása során mindig a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el”. Mindenesetre a negyvenes évei elején járó üzletember – aki a Gyurcsány-kormány idején még a szocialisták környékén mozgott – sok olyan tranzakcióban vesz részt, amelynek során a cégek állami vagy részben állami tulajdonú bankoktól kapnak hiteleket, a végső tulajdonosok pedig jól fekszenek a kormánynál.

Az évek során többtucatnyi cég kötődött Szivekhez, a csődtől megmentett Várda-Drink kapcsán például jóban lett Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel is. Aki aztán kinevezte őt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő élére, amelynek révén sok ingatlanra és a nagyvállalatok legbelső bugyraiba is rá-, illetve belelát.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.