Rejtélyes fertőzés tizedeli a rendőröket

Harminchárom határvédő rendőr megbetegedett az ismeretlen kórtól, hárman közülük kórházban vannak.

2016. 11. 29. 11:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos vírusfertőzés terjed a déli határszakaszt védő Baranya megyei rendőrök körében – értesült a Magyar Nemzet. A hányással, hasmenéssel járó megbetegedés súlyosságát mutatja, hogy többen kórházba is kerültek.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén megerősítették a tömeges megbetegedésekről szóló értesülésünket. Tájékoztatásuk szerint rendőreik közül harminchárman betegedtek meg az elmúlt napokban, valamennyien Bács-Kiskun megyében teljesítettek szolgálatot a déli határnál. Közülük hármat jelenleg is kórházban ápolnak, huszonketten Bács-Kiskun megyei szálláshelyükön, heten pedig saját otthonukban lábadoznak, egy rendőr viszont már teljesen meggyógyult.

Hogy mi okozza a tömeges megbetegedéseket, azt a rendőrség közlése szerint jelenleg is vizsgálják. A Baranya megyei rendőrség azt közölte: „A megbetegedések miatt szükségessé vált erő- és eszközátcsoportosítások megtörténtek, a rendőrség továbbra is a szükséges és megfelelő létszámmal biztosítja az államhatár védelmét.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.