Vona elment Ásotthalomra Toroczkaihoz

A rendelet kapcsán nem értünk egyet, de a célban, hogy Magyarország a magyaroké, teljesen – írta a pártelnök.

Katona Mariann
2016. 11. 29. 20:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendelet kapcsán nem értünk egyet, de a célban, hogy Magyarország a magyaroké, teljesen – ezt Vona Gábor, a Jobbik elnöke írta kedden a Facebookon a Toroczkai László Jobbik-alelnök és egyben ásotthalmi polgármester nevéhez fűződő, a burkát vagy a csadort tiltó önkormányzati rendelet kapcsán. Habár már lassan egy hét telt el a nagy vihart kavart szabályozás óta, a pártelnök most először szólalt meg, most is csak a közösségi oldalon az egyik hozzászólásra reagált így. Bár az árulkodó lehet, hogy Vona Gábor kedden Ásotthalmon járt, majd egy olyan fotót osztott meg, amelyen Toroczkai Lászlóval együtt sétálgat a határ menti kerítésnél.

Toroczkai László kedden a Magyar Nemzetnek elmondta, több mint egy órán keresztül beszélgettek Vona Gáborral az önkormányzati rendeletükről, de csak arra jutottak, hogy abban nem értenek egyet. A polgármester szerint az nagyon fontos üzenet Magyarország és Európa számára, a pártelnök viszont nem ért vele egyet. Ennek ellenére fel sem merült, hogy bármiféle szankció kövesse a történteket, még úgy sem, hogy nem volt előre egyeztetve az igencsak kényes témában meghozott szigorítás. Toroczkai László szerint ugyanis ennyi autonómiával kell rendelkezniük. Abban viszont közös állásponton vannak a pártelnökkel, hogy a határokat meg kell védeni és sem szegény, sem pedig gazdag migránsra nincs szükség Magyarországon.

Szerdán egyébként a Jobbik elnökségi ülésén is biztosan téma lesz az ügy, hiszen az a párton belül is okozott felbolydulást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.