Csak egy cég indulhatott a Klik tenderén

Az indoklásban kizárólag ők a birtokosai a fejlesztésekhez szükséges jogoknak.

Lőrincz Tamás
2016. 12. 15. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 220 millió forintot költ a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) az iskolákban működő egységes tanulmányi adminisztrációs rendszer terméktámogatására – derül ki az Európai Uniós Közbeszerzési Értesítőből. A tendert egyetlen ajánlattevőként az EKréta Zrt. nyerte, amelynek tulajdonosa az állami pályázatokon rendre sikeres SDA Informatikai Zrt.-hez köthető RC Invest Vagyonkezelő Zrt.

A tender indoklása szerint azért nem indulhatott más cég a közbeszerzésen, mert az EKréta hozta létre az egész rendszert, így kizárólag ők a birtokosai a fejlesztésekhez szükséges jogoknak. Többek között a jogszabályok követésére, hibaelhárításra, a gyakori kérdésekre választ adó oldal frissítésére, valamint az ügyfélszolgálat üzemeltetésére költhetik a 220 millió forintot.

Az RC Invest Vagyonkezelő Zrt. több állami tenderen is sikerrel indult. Korábban azzal is bekerült a hírekbe, hogy egyik – a cégnyilvántartásból azóta már törölt – részvényese eltűnt tavaly novemberben. Az Átlátszó.hu cikke szerint Farkas Mihály minden holmiját hátrahagyva ment el a lakásából. Úgy gondolták a rendőrök, hogy öngyilkos is lehetett, de a barátai ebben kételkedtek. Az 54 éves férfi rossz anyagi helyzetben volt, annak ellenére, hogy egymilliárdos forgalmú cégbirodalmat mondhatott magáénak, ezért sokan strómannak tartották. Már nincs fent az eltűnt férfiról szóló felhívás a rendőrség honlapján, ezért rákérdeztünk, hogy mi lett Farkas sorsa, de lapzártánkig nem érkezett válasz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.