Elkérik a Népszabadság kiadási jogait

A dolgozók szerint, ha az új tulajdonos nem élesztené újra a lapot, akkor a jogokra sincs már szüksége.

Lőrincz Tamás
2016. 12. 21. 5:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság Zrt. Dolgozóinak Egyesülete levélben fordul Liszkay Gáborhoz, a bezárt lap kiadójának vezérigazgatójához, hogy adják át a Népszabadság névhasználati jogát, valamint a kiadási jogokat – értesült a Magyar Nemzet. Kelen Károly, az egyesület elnöke emlékeztetett, hogy a kiadó korábbi közleménye egyértelművé tette, nem kívánják újraindítani a december elején hivatalosan is megszüntetett lapot, így elvben semmi akadálya sem lenne, hogy teljesítsék a kérésüket.

Tegnap az is kiderült, hogy az újság Bécsi úti székházáról eltávolított Népszabadság felirat a Terror Háza Múzeumba kerül. Az intézmény Facebook-oldalán azzal indokolták a döntést, hogy gyűjtik az elmúlt század, valamint a rendszerváltás utáni magyar történelem közéleti és közpolitikai jelentőségű tárgyi emlékeit. Kelen Károly úgy vélte, a feliratnak a Kiscelli Múzeumban lenne a legjobb helye. Szerinte ha a Terror Háza Múzeumba kerül a felirat, akkor az az „Orbán-terror áldozatait” jelképezi majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.