Évente ötször jártak az oroszok Bőnyben

A rendőrgyilkosság utóéletével foglalkozott a New York Times.

Markotay Csaba
2016. 12. 26. 19:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évente ötször is ellátogattak az orosz hírszerzők Bőnybe, a Győrkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) airsoftos gyakorlatozásaira – erről írt karácsonyi számában a New York Times, amely részletesen foglalkozott az októberi bőnyi rendőrgyilkosság utóéletével, illetve az MNA orosz titkosszolgálati kapcsolataival.

Az Index beszámolója szerint a cikkből az derül ki, hogy Győrkösék kapcsolata az orosz hírszerzőkkel jóval szorosabb volt annál, mint eddig gondolták. A portál emlékeztetett arra, hogy az orosz diplomaták valójában a katonai titkosszolgálat (GRU) diplomatafedésben lévő hírszerzői voltak, és Győrkösék az oroszoktól anyagi segítséget is reméltek. Az oroszok célja pedig a Győrkös által alapított weboldal, a Hídfő megszerzése volt.

A New York Times újságírója a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökével, Molnár Zsolttal és az LMP-s Szél Bernadett-tel beszélt, s ebből az derült ki, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonalnak a hírszerzőkkel közös gyakorlatozásai 2010 és 2012 között voltak a legintenzívebbek. A nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagjai nem nyilatkoztak a lapnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.