Nem nyomoznak Simonka György ügyében

A legfőbb ügyész közölte, hogy a fideszes képviselőnek mentelmi joga van, nem indítványozták a felfüggesztését.

MNO
2016. 12. 28. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem folyik nyomozás Simonka György fideszes országgyűlési képviselő ellen. A Legfőbb Ügyészség pedig nem kezdeményezte mentelmi joga felfüggesztését – derül ki Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákosnak, az LMP társelnökének adott válaszából.

Viszont Polt reakciójában nem válaszolt az ellenzéki politikus minden kérdésére, ugyanis Hadházy az iránt is érdeklődött, hogy a csalási üggyel kapcsolatba hozott Simonka esetében vizsgálják-e, hogy rokonai, üzlettársai, cégei révén érintett lehet-e. A dél-bélkési fideszes politikusról először az Index írta meg szeptemberben, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség kázutatást tartott a képviselő újkígyósi házánál, valamint felesége szüleinél még júliusban. Ezt akkor tagadta Simonka, mondván, mentelmi joga miatt nem tarthatnak nála házkutatást.

Azóta feljelentést tett Bod Tamás, az Együtt Békés megyei szervezetének elnöke. Ezt az ügyészség azzal az indoklással utasított el, hogy:

A tartozás fedezetének elvonása büntette miatt 2016. november 14. napján a Legfelsőbb Ügyészségre eljuttatott és a Legfelsőbb Ügyészség Kiemelt, Korrupciós és Szervezett Bűnözés Elleni Ügyek Főosztálya által a Központi Nyomozó Főügyészségre megküldött feljelentésével kapcsolatban értesítem, hogy feljelentését – szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán – a központi Nyomozó Főügyészség költségvetési csalás büntette miatt a fenti számon már folyamatban lévő bűnügyben vizsgáljuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.