Újabb 1,3 milliárdot kap az ORÖ

„Speciális támogatásként” kap újabb adófizetői forintokat a 2,1 milliárdos adósságot görgető szervezet.

Hutter Marianna
2016. 12. 21. 11:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint a Hír TV ma reggel beszámolt róla, „speciális támogatás\" címén az ORÖ-nek 1,3 milliárd forintot ítéltek meg. Az intézkedés a tegnapi Magyar Közlönyben jelent meg.

Az ORÖ-nek szánt hatalmas összeg már csak azért is meglepő, mert a szervezetnek 1,6 milliárdnyi adófizetői forintot kell visszafizetnie az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) részére, miután azt szabálytalanul költötték el a Híd a munka világába program kapcsán. Mint korábban beszámoltunk róla, már ezt az adósságot is feltűnően méltányos feltételekkel rendezheti az ORÖ: 11 hónapon át mindössze havi 5 millió forintot kell törleszteniük, míg a tizenkettedik hónapban a fennmaradó több mint másfél milliárdot. Ám a hatalmas adósság úgy tűnt, hogy eddig sem aggasztotta a roma önkormányzatot, ugyanis idén például Balogh János jelenlegi elnök számára egy hétmillió forintos Audi A4-est szereztek be a közgyűlés felhatalmazása nélkül. Ráadásul nemcsak az ominózus 1,6 milliárd forinttal adós a szervezet, hanem ezen felül további félmilliárd forinttal is tartoznak minisztériumoknak, különböző cégeknek és ügyvédi irodáknak. Ez azt jelenti, hogy az ORÖ-nek összesen 2,1 milliárd forintot kell visszafizetnie.

Megszüntetik a roma önkormányzat irodahálózatát. Az egyhangúlag elfogadott előterjesztés értelmében a hálózatot december 31-ével felszámolják. A fővárosi kormányhivatal már korábban törvénytelennek ítélte az irodák létrehozását. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.