Hadházy: Már kezdtem féltékeny lenni Vonára

Ismét az LMP társelnökét támadja a kormánymédia, ezúttal repülési szenvedélyéről írva.

Lakner Dávid
2017. 01. 11. 19:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdem élvezni a dolgot, amikor már tényleg túltolják, az rendkívül szórakoztató – így reagált lapunk megkeresésére Hadházy Ákos, miután a kormánysajtó szerdán szokása szerint „leleplezte” őt. Ezúttal a Ripost számolt be róla, hogy Facebook-fotói és elmondása szerint szeret repülni, „méregdrága, környezetszennyező magánrepülővel repked az LMP-s politikus”. Ómolnár Miklós bulvárlapja még azt is hozzátette, az LMP hívei sem örülnek a nem túl környezetbarát hobbinak. A cikket aztán gyorsan átvette a kormányközelbe került Origo is.

Az LMP társelnöke megkeresésünkre elmondta: szórakoztatja a dolog, már féltékeny is volt a Terry Black segítségével lejáratni próbált Vona Gáborra, hogy csak őt kezelik tényezőként annyira, hogy ilyen támadásokkal próbálkozzanak. A repüléssel kapcsolatos cikkek kapcsán megjegyezte: párttársai többsége a fenntartható fejlődésen belül a fejlődéssel is egyetért, „nem ellenzik a repülést”. Elmondása szerint újonnan légi járművet nagyjából ötvenmillióból lehet venni, neki pedig erre nincs lehetősége. Amivel ő szokott repülni, az ’65-ben készült, és bérli, az óradíj 20-30 ezer forint. Hozzátette: ha dohányzott volna eddigi éveiben, az éppenséggel többe került volna, mint a repülés.

Azt már mi tesszük hozzá: mindez azért is érdekes, mert a társelnökségre bejelentkezett Csárdi Antal viszont aktív dohányos, mint az most a vele készült Mandiner-interjúban szóba is került. „Elég volt már a politikusokból, akik olyat ígérnek, amit nem tudnak betartani, nem? Tehát: társelnökként sem fogok leszokni” – jelentette ki Csárdi.

Hadházy a támadások kapcsán úgy sejtette: az is elképzelhető, hogy az LMP társelnökválasztását szeretnék a kormány részéről így befolyásolni. De azt is lehetségesnek tartotta, hogy miután Orbán Viktorral kapcsolatos ügyeket emlegetett fel az utóbbi időkben is, ezért érkeznek válaszreakciókként ezek a cikkek.

Az Origo közben igyekezett tovább szőni a földügyi szálat (erről korábban itt írtunk), ezúttal Hadházy Ákos édesanyját belekeverve a történetbe. A Földet a gazdáknak program keretén belül az anya ingatlanokat szeretett volna megvásárolni – közölte a portál. Hadházy lapunknak elmondta, édesanyja ugyan regisztrált, de nem vett részt a liciten, nem is nyert állami földeket. A társelnök elismételte: édesapja továbbra is 6,5 hektáron gazdálkodik, ezzel ellentétes állítást a kormánysajtó sem tudott bizonyítani szerinte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.