Nyolcvanan fagytak meg december végéig

A múlt év őszétől az év végéig csaknem kétszer annyian fagytak meg, mint az előző tél azonos időszakában.

Ambrus Vilmos
2017. 01. 05. 13:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2016 őszétől december végéig 80-an fagytak meg Magyarországon, közel kétszer annyian, mint 2015 azonos időszakában, amikor 45 fagyhalált regisztráltak – közölte a Magyar Szociális Fórum (MSZF) legfrissebb jelentésében. Az áldozatok közül a legfiatalabb 35 éves volt, a legidősebb pedig 89. Az elhunytak túlnyomó többsége férfi. A szabad ég alatt összesen 20-an fagytak meg, lakásukban 27-en, kórházban pedig 33 végzetesen kihűlt ember lelte halálát.

Az MSZF közleménye szerint feltűnően megnőtt a saját fűtetlen otthonukban kihűltek, valamint a kórházba kerülésük után elhunytak száma. Ugrásszerűen nőtt azoknak a száma is, akik kórházba szállításuk közben vagy odaérkezésük után vesztették életüket, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

A Magyar Szociális Fórum azt is írta, tudomásuk szerint a hipotermiával kórházba szállított személyek közül minden második meghalt.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.