Videotelefonon hallgatja meg a bíróság László Petrát

Korábban halálosan megfenyegették a gáncsoló operatőrt.

Lándori Tamás
2017. 01. 12. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

László Petra jelenléte hiányában, de nem László Petra nélkül kezdődött meg az operatőr ellen zajló büntetőeljárás bírósági szakasza. A vádlott „zárt célú távközlő eszköz”, azaz videotelefon segítségével jelentkezett be saját tárgyalására egy elkülönített igazságügyi helyiségből.  

Az óvintézkedésre ugyanazért volt szükség, amiért korábban László Petra rendőrségi személyi védelmét is elrendelték – ismertette Nánási Illés bíró. Ez minden bizonnyal azokat a halálos fenyegetéseket takarja, amelyeket a terhelt korábban kapott.

A sajtó nem is lehetett bent a nő kihallgatásának azon részén, melyen jelenlegi foglalkozásáról, tartózkodási helyéről kérdezték. Később, az ügy érdemi részéről tett vallomását már meghallgathatták a média képviselői, és felvételeket is készíthettek.

Az eljárás garázdaság vádjával folyik. Emlékezetes, az N1TV munkatársa tavaly Röszkénél két migráns felé rúgott talppal, egy, a rendőrök elől gyermekével szaladó férfit pedig megpróbált elgáncsolni.

A tárgyalás cikkünk megjelenése idején még zajlik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.