Csapdát állíthat a Fidesz Majtényi Lászlónak

A Fidesz és a KDNP vezetői úgy vélik, hogy Majtényi beszéde éppen a kormánypártoknak jönne jól.

MNO
2017. 02. 20. 8:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját beszéde révén írattatná ki Majtényi Lászlót a nemzet egységét képviselő államfőjelöltek közül a Fidesz – derült ki a kormánypártok múlt heti, visegrádi frakcióülésén, írja saját forrásaira hivatkozva a HVG.hu.

A portál úgy tudja, hogy a Fidesz és a KDNP vezetői úgy vélik, hogy Majtényi beszéde éppen a kormánypártoknak jönne jól. Véleményük szerint, és ismerve az ellenzékiek államfőjelöltjének beszédeit, a felszólalás a jelenleg hatalmon lévők ostorozása lenne, miközben egy államfőnek pont egyesítenie kellene a nemzetet. „Mentalitását és eddigi megszólalásait ismerve, Majtényinak esélye sincs olyan beszédet mondani, amellyel a jobboldali választók is azonosulni tudnának. Elmondja majd szépen, milyen rosszak vagyunk, és milyen rossz a mostani rendszer. Na, de milyennek is kell lennie egy köztársasági elnöknek? Megosztónak? Nem! Semlegesnek, mindenkihez szólónak, a nemzet egységét képviselőnek. Pont olyannak, mint az utána pulpitusra lépő Ádernek” – vezette végig a kormánypárti gondolatmenetet egy ismert fideszes, jókat derülve is rajta, hogy a megszólalási „lehetőséggel” az ellenzék jelöltje saját magát írja ki ország-világ előtt a konszenzusteremtő államfőjelöltek közül.

„Majtényi magára vállalt egy szerepet, mi pedig adunk hozzá színpadot” – tette hozzá a politikus.

A hétvégén Kósa Lajos a Magyar Időknek arról beszélt, hogy a demokrácia jegyében az ellenzék jelöltje is szólalhasson fel az államfőválasztás előtt.

A szavazást március 13-án tartják a parlamentben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.