Egy következmények nélküli város

Jászberény fideszes polgármestere továbbra is egy nagycsalád elől megszerzett lakásban él.

Lőrincz Tamás
2017. 02. 14. 4:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tamás, Jászberény polgármestere már másfél éve lakik abban az önkormányzati lakásban, amelyet egy háromgyermekes család pályázatát megelőzve szerzett meg – mondta Budai Lóránt, a Jobbik önkormányzati képviselője. A helyi önkormányzat még 2015-ben írt ki pályázatot egy 84 négyzetméteres lakásra, amelynek bérleti díja havi 55 ezer forint volt rezsivel. Az ajánlatra bejelentkezett egy háromgyermekes család is, amely azért akart mindenképpen új helyre költözni, mert az akkori lakás fala penészesedett. Jelentkezett a polgármester is, aki végül ötéves bérleti jogot szerzett. A Népszabadság akkori cikke szerint az önkormányzat képviselő-testülete elé került anyagban úgy jellemezték Szabót, hogy „2010. október 3. napja óta áll a Jászberény városi önkormányzattal munkaviszonyban”. A család hivatalosan azért veszített, mert ők csak kéthavi kauciót ajánlottak, míg a polgármester hármat.

Szabó Tamás párttársa, Juhász Dániel 2015-ben levelet is írt a polgármesternek. – Szerintem nem szerencsés egy általad polgármesteri hatáskörben kiírt lakásbérleti pályázaton elindulni, majd jobb anyagi helyzetedből szinte automatikusan következően véletlenül picit jobb ajánlattal nyerned. Szerintem ezt helytelenítik a választóink, és helyteleníti a pártközösségünk. Árt neked, a polgármesteri tisztségnek, és árt a Fidesznek – írta.

– Azóta sem kaptunk semmilyen segítséget az önkormányzattól – mondta lapunknak a vesztes pályázatot benyújtó családanya, aki azóta elvált, így – egészségügyis fizetéséből – már egyedül neveli három gyerekét. Jelenleg egy 69 négyzetméteres albérletben laknak, amelynek a bérleti díja 42 ezer forint plusz rezsi. – A városban elterjedt a hír, hogy az eset után kaptunk egy másik lakást, de ez nem igaz. Magánszemélytől kell bérelnünk egy ingatlant, ami így többe kerül – nyilatkozta az asszony. Állítása szerint az önkormányzattól mindössze egy levelet kaptak, amelyben közölték velük, hogy másodikak lettek a pályázaton, a döntést pedig vegyék tudomásul.

– Felháborító, hogy politikai következmények nélkül maradt a polgármester lakásbérlési ügye – mondta Gedei József, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője. Szerinte a város lobbiereje jelentősen gyengült a település vezetője miatt. Úgy véli, nem véletlen, hogy elmaradnak a fejlesztések, így például nem épült meg a várost elkerülő autóút harmadik szakasza. Az ügyben megkérdeztük Szabó Tamást is. A múlt héten elküldött kérdéseinkre nem érkezett válasz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.