Gyurcsány: Orbán az új Csurka, a Fidesz az új MIÉP

„Te tetted ezt, Viktor!” felkiáltással támadta Orbán Viktort a volt miniszterelnök.

Hajdú Péter
2017. 02. 04. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha érdemeltem is büntetést – bár szerintem nem –, akkor kitöltöttem, letöltöttem, nem tartozom vádlóimnak, csak magamnak, demokratikus meggyőződésemnek, hazámnak. Ellenfeleimnek azt üzenem: nem érdekelnek, teszem a dolgom, vezetem a pártomat – jelentette ki 13. alkalommal tartott évértékelőjén szombaton délután Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

Az egykori miniszterelnök azt ígérte, sikeres pártot csinál a Demokratikus Koalícióból. Úgy érzi, tisztességesebb, jobb, őszintébb ellenfelei többségénél, jobban látja hazája érdekeit, jobban képviseli, mint ők.

Gyurcsány szerint szétmállik az ország a jelenlegi vezetés kezében. „Te tetted ezt, Viktor!” felkiáltással támadta Orbán Viktort, aki szerinte nem vezető, hanem bűnöző és beteg ember, aki az országot is megbetegítette. A DK elnöke saját feladatának tartja, hogy meggyógyítsa az országot, és eltávolítsa a tolvaj Fideszt és Orbánt, mert aki lop, annak börtönben a helye. Szerinte az nem hazafi, akinek jobban fáj Trianon sebe, mint a mai magyarok szenvedése. Azoké a magyaroké, akik éheznek és fáznak.

Gyurcsány arról is beszélt, hogy össze kellene fogni a demokratikus ellenzéknek, de sérelmezte, hogy az MSZP, az Együtt, a Párbeszéd, valamint „Botka László a háta mögött titkos tárgyalásokat folytat”. Felhívta a figyelmet, hogy mindenkinek félre kellene tenni a sértődöttséget, akinek pedig ez nem megy egyedül, annak pszichiáter segítségét ajánlotta.

A jobboldalt elemezve kijelentette, hogy szerinte Antall József is szembeszállna a mostani Orbánnal, ahogy egykor Csurka Istvánnal is konfrontálódott. Annál is inkább így van ez, mert szerinte Orbán az új Csurka István, a Fidesz az új MIÉP. Az egykori kormányfő elismerte ugyan, hogy a jobboldalnak valóban vannak jogos történelmi sérelmei, amelyek okozója a diktatórikus baloldal volt, de egyúttal hiányolta a nyugati országok modern konzervativizmusát hazánkban.

A Jobbikról szólva elmondta, le kell ugyan győzni Orbánt, de nem szabad a rosszat még rosszabbal lecserélni. Szerinte ugyanis a Jobbik az új hungarizmus eszméjét képviseli.

Az oktatásról szólva a Fidesz szemére vetette, hogy nekik nem keresztény emberek kellenek, hanem „elbutított, nem kérdező, a hatalmat szótlanul kiszolgáló embermassza”. Elmondta, őt nem érdekli ki milyen vallású, csak az, hogy az iskolából kilépő gyerekek értsék a világot, s használják a modern technológia adta eszközöket, majd hozzátette, „de ezekkel nem lehet”.

Az egészségügyről szólva kijelentette, a fideszes elitnek épített szuperkórház helyett tisztességes ellátásra van szüksége az átlag magyarnak. Majd megvádolta a Fideszt, hogy megakadályozta őt abban, hogy rendbe rakja az egészségügyet, most pedig éppen a kormánypártok teszik tönkre az ágazatot.

Végül emlékeztetett, Orbán szerint az idei a lázadás éve lesz, majd hozzátette: „Adná Isten! A DK pedig készen áll arra, hogy kormányozza az országot.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.