Külföldön körözik a metróberuházás volt vezetőjét

Nemzetközi és európai elfogatóparanccsal keresik Gulyás Lászlót – derül ki Polt Péter leveléből.

2017. 02. 08. 18:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pontosítás

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön cáfolta lapunk értesülését, nem Gulyás Lászlót körözik Alstom-ügyben.

Nemzetközi és európai elfogatóparanccsal keresik Gulyás Lászlót, a 4-es metró beruházásáért felelős DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetőjét – derült ki Polt Péter leveléből. A legfőbb ügyész Szabó Tímea (Párbeszéd) független országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolt.

Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi: miért nem történt érdemi előrelépés az elmúlt hat év során a 4-es metróval kapcsolatos nyomozásban, miközben az Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) rövidebb idő alatt lezárta a saját vizsgálatát. Polt Péter közölte: az ügyben először 2009 decemberében indítottak nyomozást, amit három év múlva „részben bűncselekmény, részben bizonyítottság” hiányában megszüntettek. A 2011-ben indított Alstom-nyomozásban három gyanúsítottat múlt októberben kihallgattak. Polt Péter név nélkül említette meg Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester egykori bizalmasát. Gulyást őrizetbe vették, de előzetes letartóztatását a bíróság elutasította. Az egykori DBR-igazgató külföldre távozott, ezért a fővárosi Alstom-bizottság sem tudta meghallgatni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.